Društvo za fenilketonurijo Slovenije

Slovenian Society for Phenylketonuria

Borovničev zavitek

BOROVNIČEV ZAVITEK

 

SESTAVINE ZA TESTO:

300g moke H.M. = 36 mg Phe

18g rumenjak = 142 mg Phe

200g tople vode = 0

30g olje = 0

Sol

  

PREMAZ:

60g stopljene margarine

  

NADEV:

15g rumenjak razžvrkjan = 118,3 mg Phe

150g kisle smetane = 214,0 mg Phe

50g sladkorja

350g zmrzjenih borovnic = 56 mg Phe

 

POSTOPEK  

  1. Iz sestavin za testo zgnetemo gladko testo, ki ga nato razvaljamo na pomokanem servetu.
  2. Razvaljano testo premažemo s premazom.
  3. Pripravimo nadev: razžvrkjan rumenjak in kislo smetano zmešamo skupaj in zmes premažemo po testu, nato pa enakomerno pretresemo z  borovnicami. Čez borovnice posipamo sladkor.
  4. Nadevamo testo s prtičem zavijemo v štruco, ki jo damo v pomaščen pekač in peči v poprej ogreto pečico na 200 stopinj C in pečemo cca. 30 minut.

  

SKUPAJ = 8 kosov = 566 mg Phe

1 kos = 70,7 mg Phe

Copyright © 2012 by VEGSScreativeSTUDIO . All Rights Reserved.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd